Varsinais-Suomen ELY-keskus kutsui koolle tiedotustilaisuuden näillä saatesanoilla:

“ELY-keskusten uudet palvelut tarjoavat Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä

Tilaisuudessa esittelemme nämä palvelut ja keskustelemme sitä miten voimme käyttää näitä palveluja varsinaissuomalaisten yritysten hyväksi.”

Tilaisuus oli varsin menestyksekäs, paikalla oli saapunut yli satapäinen joukko yritysneuvojia, -kehittäjiä, kouluttajia, oppilaitosten sekä alueellisten ja maakunnallisten toimijoiden edustajia ja virkamieskuntaa ja jotka näitä palveluita eri kehitysvaiheiden pk-yrityksille työkaluina osaltaan tarjoavat.

Paikalle oli myös pyydetty palveluita toimittavien konsulttien edustajia kertomaan palveluista ja kehittämisen kentästä suoraan “etulinjasta”.

Konsultit oli huolella valittu edustaen erilaisa osa-alueita uusista palveluista. Puheen avasi Moosedog Oy:n Janne Aaltone, joka kertoi yritysten IPR asioista. Ohjelmistoliiketoimintaa ja siihen liittyvien palveluiden kehittämistä hieman uudenlaisena tarjoana edusti Varsinais-Suomessa tunnettu sarjayrittäjä Teemu Malinen Sofokus Oy:stä. Valmennus ja kehityspalveluita hyvinvointialalta esitteli Hoivakas -konseptillaan Ulla Ylä-Närvä-Mertanen.

Perinteellisempää liikkeenjohdon konsultointia oli pyydetty edustamaan allekirjoittanut. Tilaisuuden jälkeen juttusilla kävi useita henkilöitä, joten esitys sai mukavasti vastakaikua kohdeyleisössä.

Esityksen (pdf) voit ladata ja katsoa täältä

 

Palvelut avautuivat myyntiin 1.9.2014!

Erinäisistä kilpailutusteknisistä syistä johtuen palveluiden saanti yritysasiakkaille oli pitkään estynyt, mutta kaivattu tieto palveluiden vapautumisesta myyntiin saatiin viimein elokuun lopulla; tuotteita on siis saanut ELY-keskuksen hyväksynnän kautta 1.9.2014 alkaen! Patoutunutta kysyntää oli jo ehtinyt syntymään.

Katso lisätietoja Yritysten kehittämispalvelut -sivulta kohdasta Konsultointi

Palveluiden hakeminen tapahtuu samalla sivulla olevan linkin kautta.

Procexon Oy;n toimittamat ELY-Keskuksen palvelut:

 

Uudistaminen: PK-yrityksen liiketoiminnan uudistaminen

Tavoitteena on kehittää pk-yritysten strategista osaamista ja lisätä liiketoimintaosaamista niin, että tulevaisuuden mahdollisuuksiin orientoituen pk-yrityksiä tuetaan selviytymään hallitusti erilaisista muutos- ja murrostilanteista.

Toteutus koostuu seuraavista asioista:

  • Kehittää yrityksen liiketoiminnan parempaa hallintaa
  • Vahvistaa kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä murros- ja muutostilanteissa
  • Parantaa ennakointitiedon hyödyntämisen osaamista pk-yrityksissä
  • Parantaa muutoksen hallinnan ja johtamisen osaamistaOhjata tarvittaessa strategian ja liiketoiminnan uudelleen suuntauksessa
  • Turvata liiketoiminnan jatkuvuus omistajanvaihdoksissa.

 

Tuottavuus ja talous: PK-yrityksen tuottavuuden, talouden ja teknologian kehittäminen

Tavoitteena on tehostaa pk-yrityksen liiketoimintaa kilpailukykyisemmäksi kehittämällä yrityksen tuotanto-, talous- ja ohjausprosesseja sekä hyödyntämällä uutta teknologiaa.

Toteutus koostuu seuraavista asioista:

  • Tuotanto- ja palveluprosessien kehittäminen ja johtaminen ottaen huomioon energian sekä materiaalin käytön hallinta ja tehostaminen
  • Kehittää työn sujuvuuden ja tuotannon ohjausta
  • Selvittää ja kehittää uuden teknologian ja tietotekniikanhyödyntämismahdollisuuksia yrityksen toiminnassa
  • Kehittää yrityksen talouden strategista suunnittelua, seurantaa ja talouteen liittyvien tietojärjestelmien hyödyntämistä

Asiakkaillemme nämä ELY-keskuksien myöntämät konsultointiprojektit ovat erittäin edullisia!, 300€/ päivä ja niitä myönnetään max 15  päivää kolmen vuoden aikana.

Autamme luonnollisesti hakemusvaiheessa.

Kysy lisää!