+358(40) 58 26162

CMC logo  LJK logo

 

 

 

 

Certified Management Consultant on kansainvälisesti tunnustettu, liikkeenjohdon konsultin henkilökohtainen ammattinimike. Sen myöntämistä valvoo International Council of Management Consultant Institutes (ICMCI). Nimikkeen käyttöoikeus edellyttää erityisen sertifiointiohjelman läpäisemistä. Maailmassa on noin 9.000 CMC-konsulttia. Suomessa sertifioinnista vastaa LJK ry, joka on ICMCI:n suomalainen jäsenjärjestö. Procexon Oy:n Mika Kallioniemi sai sertifikaatin syyskuussa 2018, jolloin Suomessa vastaavia konsultteja on kolmisenkymmentä.

CMC-nimikkeen käyttöoikeus myönnetään yksittäisille liikkeenjohdon konsulteille, jotka läpäisevät erityisen sertifiointiohjelman.

Hakijalla tulee olla korkeakoulututkinto (tai vastaavat tiedot) ja vähintään viiden vuoden kokemus kokopäiväisestä ja päävastuullisesta konsulttitoiminnasta. Hakijan on esitettävä useita referenssejä, joiden toimeksiantajina ovat asiakasyritysten johtohenkilöt. Nämä referenssit tarkastetaan perusteellisesti, jotta voidaan varmistua siitä, että tulokset ovat hyväksyttäviä.

CMC -sertfikaatti - Mika Kallioniemi

Suomessa kiinnitetään erikoisesti huomiota laatujärjestelmään ja sen soveltamiseen. Hakijan on suoritettava suullinen ja kirjallinen tutkinto osoittaakseen oman ammattipätevyytensä sekä että hän hallitsee liikkeenjohdon konsultointiprosessin. Sertifikaatin myöntää auktoritatiivinen, Suomen liike-elämän johtohenkilöistä koostuva raati. CMC-konsultin on joka kolmas vuosi osoitettava ammatillinen pätevyytensä.

CMC-koulutukseen osallistuminen täydentää liikkeenjohdon konsultin teoreettisia ja analyyttisiä valmiuksia sekä herkistää hänet ammattieettisten kysymysten käsittelyyn. Suorittamalla CMC-ohjelman liikkeenjohdon konsultti antaa näytteen ammattiosaamisestaan.

CMC-nimike toimii näin ollen yhtenä laadunvarmistuksena konsultoinnin markkinoilla. Se helpottaa osaltaan asiakasyritysten mahdollisuuksia löytää tarpeisiinsa sopiva liikkeenjohdon konsultti. CMC-konsultit sitoutuvat toimeksiannoissaan noudattamaan kansainvälisiä Code of Ethics ja Code of Command -periaatteita (ICMCI).

 

Liikkeenjohdon konsultoinnin laadun arviointi ja kehittäminen on erityisen voimakkaasti esillä suomalaisessa CMC-ohjelmassa. Ohjelman aikana konsultti saa mahdollisuuden eritellä ja arvioida sekä oman toimintansa laadun eri osa-alueita että esimerkiksi edustamansa yrityksen laatujärjestelmää.

Lisätietoja – Liike-elämän ja Johdon Konsultit – LJK Ry

LJK - Todistettua osaamista ja arvoa

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

12 + 11 =

Procexon – Kun haluat liiketoimintaasi selkeää parannusta

Voit ottaa yhteyttä myös muilla tavoin:
Osoite: Old Mill Business Center Ruukinkatu 2-4 20540 TURKU Finland
Mob.: +358 (0)40 58 26162
Mail: contact (at) procexon.com
www: procexon.com