+358(40) 58 26162

Turun Liikemiesyhdistys on keskeinen Varsinais-Suomen alueen liike-elämän toimijoiden verkosto. Yhdistyksen toiminta on valiintunutta ja vireää.  Käytännöksi on muodostunut järjestää yhdistyksen kokoukset toteuttamalla samalla vierailu alueen yrityksiin, jolloin mukaan saadaan aina kiinnostava tietoisku isäntäyrityksen toiminnasta.

Tällä kertaa oli vuorossa Nereis Business Gardenissa 26.3.2015 pidetty sääntömääräinen kevätkokous, jonka puheenjohtajan nuijaa allekirjoittanutta pyydettiin käyttämään.

Sääntömääräisen nuijanhailutuksen jälkeen tilaisuuden asia-annin avasi yhdistyksen puheenjohtaja Matti Löyttyniemi,  joka jouhevasti esitteli illan puhujat. Ensimmäisenä meille esiintyi Turun kaupungin hallituksen puheenjohtaja Lasse Lindholm, joka valotti taustoja kaupungin liikelaitosten ja yksiköiden yhtiöittämisen tiimoilta; aihe, joka julkisessa sanassa on välillä saanut osakseen kiivastakin ruodintaa.

Illan toisessa puheenvuorossa illan isännän edustajana esiintyi teemaan sopivasti kaupungin pääosin omistaman ruoka-, siivous-, turvallisuus- ja kiinteistönhoitopalveluja tuottavan Arkea Oy:n toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi, joka antoi paitsi rautaisannoksen tietoa yrityksensä toiminnasta, myös käytännön näkökulmaa asioista ja haasteista, joita markkinaehtoiseen toimintaympäristöön sopeutunut entinen kaupungin laitos on matkansa varrella kohdannut.

Samoissa toimitiloissa Arkean kanssa toimii myös meritekniikan asiantuntijayritys Deltamarine, jonka toimitusjohtaja Mika Laurilehto antoi erittäin kiinnostavan esityksen yrityksensä toiminnasta ja tuotteista, joiden kirjo ja kokoluokat olivat melkoisen huimaavia, kuuluuhan yrityksen toimittamiin tuotteisiin monien pienempien ohella mm. alus, jonka koko oli samaa tasoa kuin kaksi isointa Turussa valmistettua jättiristeilijä vierekkäin.